Joomla addon by poker sites best.
Печат

 

Добре дошли в моята виртуална галерия

 

Тук съм представил част от творбите си, които имам в цифров формат или съм успял да сканирам. Много от ранните ми произведения изчезнаха в небитието, докато изчакваха създателя си да повярва в умението си да твори красота.

fa8423ca-800-531-ups-ri-j289idmvfo

Желанието ми е с този сайт да популяризирам произведенията си. Въпреки, че съм самоук в изобразителното изкуство, опитвам се да компенсирам неумението си в рисуването с огромно търпение и други качества, които съм възпитал в себе си.

Процесът на създаване на моите произведения не отнема много средства или материални ресурси. Единствените условия за успеха на творбите ми са правилната психична нагласа и, разбира се, търпението. Рисуването на някои от тях ми е отнемало месеци. Дали си е заслужавало - преценете сами.

5d240561-434-229-ups-ri-kkzsmuiwkl

Започнах в средата на 80-те години на миналия век. Първия шестоъгълник сътворих в час по Руски език, в 9-ти клас. В началото просто запълвах лист след лист с многоъгълници, като част от медитативна практика, целяща да запаметя преподавания ми в училище материал. По-късно реших да придам форми на листовете с шестоъгълници. Форми, които се очертаваха пред очите ми, образувайки най-различни обемни изображения. последвах тези форми и ето какво се получи.

5cc6789f-290-268-ups-ri-oiy30bt673

На пръв погед зрителят вижда форма. Съзнанието му асоциира тази форма с нещо познато, например - листо или ръка. На това ниво, което аз наричам макрониво, произведенията ми са малко наивни, тъй като формите, които пресъздавам са стилизирани и опростени. Освен него, обаче, има още едно - ниво на съзерцанието. Зрителят може да се потопи в това ниво, изучавайки лабиринтите, образувани от многобройните линии, които създават формите. Посветените лесно могат да достигнат до същността на произведението, посредством съзерцание. След известно време на възприемане чрез взиране се постига нагласа, която разкрива първоначалния замисъл на творбата. Всяка картина е "коан", в който има скрит смисъл. Смисълът е кодиран в произведението с много търпение и единствено с търпение и съзерцание може да бъде разкодиран.


Вход

Thursday the 18th. Nako Art
Copyright 2012

©